Loading...

IRA-15

LINIJA ZA OŠTRENJE TRAKASTIH TESTERA

LINIJA ZA OŠTRENJE TRAKASTIH TESTERA

IRA-15

IRA-15


Mašina je namenjena za štaufovanje, koje obavlja u tri do pet prolaza i egaliziranje zuba, koje obavlja u jednom prolazu.Ispitivanja su pokazala da je produktivnost rezanja i do tri puta veća, nego kod testera sa razmetanim zubima.

Kvalitet rezanja je drastično bolji,pošto u rezanju kod štaufovanih testera učestvuju svi zubi. Rez testere je znatno uži, te je utrošak energije manji, zbog manjih otpora rezanju.

Otpad, strugotina nastala rezanjem je znatno manja. Ovako pripremljenu testeru možete oštriti pet i više puta do ponovnog štaufovanja.


Ova mašina je namenjena za štaufovanje, koje obavlja u tri do pet prolaza i egaliziranje zuba, koje obavlja u jednom prolazu.Ispitivanja su pokazala da je produktivnost rezanja i do tri puta veća, nego kod testera sa razmetanim zubima. Kvalitet rezanja je drastično bolji,pošto u rezanju kod štaufovanih testera učestvuju svi zubi. Rez testere je znatno uži, te je utrošak energije manji, zbog manjih otpora rezanju. Otpad, strugotina nastala rezanjem je znatno manja.Ovako pripremljenu testeru možete oštriti pet i više puta do ponovnog štaufovanja.

IRA 15 je rađena po uzoru na nemački VOLMER PTG aparat.Zupčanici, vratila i drugi vitalni elementi izrađeni su od visoko kvalitetnih čelika, cementiranih, kaljenih i brušenih. Sama glava je izrađena od čelika i apsolutno je obezbeđena od pucanja.

Tehničke karakteristike:
- Korak zuba 25 - 70 mm - Debljina trake 1 - 1,6 mm
- Visina zuba 20 mm - Učinak cca 40 zuba/min
- Širina trake 80 - 250 mm - Snaga motora 1,5 kW